Toukka Lastenkirjakioski


Kirjaverstas toimii Teurastamolla osoitteessa Työpajankatu 2 a, R4, vinosti Kellohallia vastapäätä.

Toukka syntyi puolustamaan laadukkaita lastenkirjoja, erityisesti kuvakirjoja. Suomessa julkaistaan upeita lastenkirjoja, jotka eivät saa ansaitsemaansa näkyvyyttä, ja ne katoavat aivan liian nopeasti kirjakauppojen hyllyiltä. Se on mielestämme surullista, sillä parhaat lastenkirjat eivät vanhene koskaan.

Toukka on kaivanut esiin kirjoja sekä tekijöiltä että kustantamoista, ja kokoelmassa on myös uusia kirjoja sekä klassikoita. Uskomme, että kirjojen myyminenkin on kulttuurityötä. Lapsilla pitää olla omia, rakkaita kirjoja, joita voi lukea uudelleen ja uudelleen.

Toukka ry perustettiin helmikuussa 2014. Sitä ennen Toukan nimissä oli pidetty kaksi pop up -kauppaa, joita aloimme kutsua nimellä Lastenkirjakioski. Keväällä 2014 Toukka sai pysyvän tilan Kalliosta Fleminginkadulta.

Joulukuussa 2016 Toukka muutti Flemarilta Teurastamon alueelle. Se on mukana uudessa kulttuuritilassa, jota kutsumme Kirja&Verstaaksi. Verstaan muut toimijat ovat Nide Kirjakauppa sekä Luode Studio.

Kirjamyynnin lisäksi Toukka järjestää lastenkirjoihin liittyvää ohjelmaa Kirja&Verstaalla. Yhdistys toimii myös tekijöiden verkostona ja yhteistyössä kustantamoiden kanssa.

Toukan hallitukseen kuuluvat toimittaja-lastenkirjailija Leena Virtanen (pj), kuvittaja Nadja Sarell, kuvittaja Merja Palin, suomentaja Marjukka Eronen ja tutkija Jaana Pesonen.

Jos haluat liittyä Toukan jäseneksi, lähetä meille viestilomake Ota yhteyttä -sivulta.